Home

Achtergrond 204 x bekeken

Buideldier ontsnapt in Middelburg

Een buideldier is donderdag ontsnapt uit dierenopvang De Mikke in Middelburg.

Dat heeft een medewerker laten weten naar aanleiding van een bericht van Omroep Zeeland. Het beest is zo groot als een gemiddelde tot grote kat en valt vooral op door zijn lange staart.
Het lijkt te gaan om een buidelrat, maar dat is niet zeker. Het dier is dinsdag opgevangen in De Mikke, nadat het op een schip met hout uit Brazilië is meegekomen. Het is ontsnapt voordat de dierenopvang kon vaststellen om welke ondersoort het precies gaat.

Buideldieren komen alleen voor in Midden- en Zuid-Amerika. Voor mensen zijn ze niet gevaarlijk en ze zullen alleen als verdediging bijten. In Brazilië struinen buideldieren door vuilnisbakken en zelfs door huizen, dus ze zijn gewend aan mensen, aldus de medewerker.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.