Home

Achtergrond 1 reactie

Brussel test asfalt uit koolzaadolie

Brussel gaat een test doen met asfalt dat is gemaakt van koolzaadolie.

Het asfalt komt te liggen op een traject voor wandelaars. Maar Brussel hoopt het asfalt ook op gewone wegen te kunnen gebruiken.

Dat meldt het Waalse dagblad La Capitale. De test wordt uitgevoerd door Leefmilieu Brussel, de overheidsdienst voor milieu en energie in Brussel. Het bio-asfalt is in Frankrijk ontwikkeld. Het gaat langer mee dan asfalt van bitumen uit aardolie. Bij de verwerking komt geen schadelijke damp vrij. En de bron is onuitputtelijk, terwijl aardolie op raakt.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Huib Rijk

    Kom op landbouwsector, probeer eens om hier subsidie naar toe te leiden, in plaats van al die subsidies die er toe leiden dat er nog meer geproduceerd wordt van goederen waar we al meer dan genoeg aan onverkoopbare overschotten van hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.