Home

Achtergrond 1 reactie

Brussel betaalt voedsel voor Zimbabwe

De Europese Commissie heeft 9 miljoen euro uitgetrokken voor voedselhulp aan Zimbabwe.

Het armlastige land heeft iets meer te eten dankzij een goede oogst, maar de situatie in steden blijft precair. ,,Daarom moeten we doorgaan met voedselhulp'', zei EU-commissaris Karel De Gucht (Humanitaire Hulp) donderdag.

Zimbabwe is een tamelijk omstreden land. President Robert Mugabe (85) heeft veel blanke boeren onteigend, waarna de landbouw verdween en de inflatie opliep tot de hoogste ter wereld. Bij verkiezingen in 2008 won Mugabe slechts dankzij knokploegen. Volgens berichten legt hij nu een wapenvoorraad aan voor komende verkiezingen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Mugabe zorgt voor wapens en het buitenland voor voedsel,de taken zijn verdeeld

Of registreer je om te kunnen reageren.