Home

Achtergrond

Bruinrot in Australië

In het noordoosten van Australië is bruinrot vastgesteld bij aardappelen uit Tolga en Atherton Tablelands.

Alle aardappelen die in een straal van 20 kilometer rondom de besmetting zijn geteeld mogen niet geëxporteerd of vervoerd worden naar andere delen van Australië. Aardappelhandelaren vrezen dat er hierdoor teveel aardappelen op de Oost-Australische markt komen, omdat de aardappelen wel in dit gebied afgezet mogen worden.

Bruinrot is naar verwachting in Australië binnen gekomen via de import van pootgoed. De bacterie is in alle staten al eens opgedoken, met uitzondering van Tasmanië en West-Australië. In de oostelijke staten, Queensland, New South Wales en Victoria komt over het algemeen meer voor. De herkomst van de huidige besmetting is nog niet vastgesteld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.