Home

Achtergrond

Branden verwoesten bossen in Spanje

Bosbranden hebben in Spanje en Portugal duizenden hectare natuurgebied verwoest.

In de omgeving van Zaragoza in het noordoosten van Spanje streden brandweerlieden op een militair terrein tegen de vuurzee, die al 6000 hectare in de as heeft gelegd. De brand is ontstaan in een gebied waar de strijdkrachten oefeningen houden.

De brandweer kon aanvankelijk niets doen, omdat zij geen toestemming van de militaire leiding kreeg om het gebied te betreden. De legerleiding deed volgens de media aanvankelijk alsof er weinig aan de hand was en riep de spuitgasten pas te hulp, toen zij de situatie niet meer in de hand had. De brandweer hoopt uitbreiding van de vuurzee naar dorpen in de omgeving te voorkomen.

In Portugal woeden talrijke kleine branden. Een daarvan is de grens met Spanje overgegaan en heeft in een natuurpark bij de stad Salamanca 400 hectare verwoest. De inwoners van een dorp werden geëvacueerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.