Home

Achtergrond

Brand in loods met historische treinen

In een loods van Museumspoorlijn STAR in Stadskanaal (Groningen) is donderdagavond een grote brand uitgebroken.

In de loods staan onder meer zes historische voertuigen, waarvan drie stoomlocomotieven en drie diesellocomotieven. De brandweer zette alles op alles om het historische materieel te sparen, meldde een woordvoerder. Of dat is gelukt is niet zeker, want het is nog te heet om naar binnen te gaan. Een deel van de loods is verwoest door de brand.

In de loods lag een onbekende hoeveelheid acetyleen, dat gebruikt wordt bij laswerkzaamheden. De vrees bestond dat het gas door de hitte tot ontploffing zou komen, maar ook dat gevaar is geweken.

De brand brak rond half acht uit. De brandweer was ruim drie uur later de brand meester. Meerdere korpsen uit de provincie waren ingezet om de brand te bestrijden. Er zijn geen gewonden gevallen. Buurtbewoners moesten ramen gesloten houden in verband met rookontwikkeling.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.