Home

Achtergrond

Brand Kampen eist levens vier kinderen

Vier kinderen uit één gezin zijn woensdagochtend vroeg door een woningbrand om het leven gekomen.

Vermoedelijk zijn ze in hun slaap overleden, aldus burgemeester Jan Oosterhof, die de plek van de brand bezocht. Op het moment van de brand waren in het huis alle veertien kinderen en hun moeder aanwezig. De vader, een schipper, was in de Duitse stad Düsseldorf. Hij is inmiddels herenigd met zijn gezin.

De omgekomen kinderen waren een, vier, zes en acht jaar oud. De overige gezinsleden konden ontkomen. Zij en buurtbewoners krijgen bijstand van professionele hulpverleners. Rond half drie in de nacht kwam de melding bij de brandweer in de Overijsselse stad binnen. Een uur later was het vuur onder controle. "Kinderen uit het gezin hebben hun buren om hulp gevraagd. Toen de brandweerlieden arriveerden, was er al sprake van een uitslaande brand'', zei de commandant van de brandweer in Kampen, Arjen Schepers. In totaal zijn dertig brandweerlieden ingezet, ook van omliggende korpsen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend, maar die ontstond waarschijnlijk in de trapopgang naar de zolder, waar de vier slachtoffers lagen te slapen.

De school waarop drie van de vier slachtoffers van de fatale woningbrand in Kampen zaten, ging woensdagochtend gewoon open. De Groen van Prinstererschool besloot geen gebruik te maken van Slachtofferhulp. "Wij als christenen verwerken dit op onze eigen manier'', aldus directeur Dirk van Garderen. Op de school zitten nog twee kinderen uit het getroffen gezin.

Veel ouders hadden zich woensdagmorgen al voor het opengaan van de deuren op het plein van de basisschool verzameld. Op het schoolplein ging het nieuws over de overleden klasgenoten meteen al rond onder de kinderen. De school ging dinsdag na de zomervakantie weer open.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.