Home

Achtergrond

Bond van Bloembollenveilingen wijzigt naam in B4

De Bond van Bloembollenveilingen, de behartiger van de belangen van de Nederlandse bloembollenbemiddelingsbureaus treedt vanaf deze maand met een nieuw logo en een nieuwe naam naar buiten.

De bond gaat vanaf nu door het leven als Bond van BloembollenBemiddelingsBureaus, kortweg B4. Deze wijziging heeft met name te maken met het feit dat bij de aangesloten organisaties niet het veilen, maar het bemiddelen de hoofdfunctie is.

Voorzitter Wouter Willems van B4: "We zijn al lang geen veiling meer. We hebben het al lang uitgehouden met de naam, maar het werd nu echt tijd voor een aanpassing. De verkorte naam B4 verwijst overigens naar de vier B's in de nieuwe naam van de bond." .

Aardige bijkomstigheid is dat naast de drie bestaande leden van dit moment, CNB, Hobaho en Floralia, binnenkort ook IGH, de Intermediair Group Holland, zal toetreden. Willems: "Daarmee heeft de 4 in B4 nu een dubbele betekenis gekregen".

De bond streeft ernaar om de gezamenlijke belangen van de bloembollenbemiddelingsbureaus te blijven behartigen door zich in de toekomst te kunnen profileren als er zaken spelen in het vak. Willems: "We hebben als B4 momenteel geen specifieke punten waar we mee willen optreden, maar we zien naast KAVB en Anthos wel een duidelijke rol voor ons weggelegd. De bemiddelingsbureaus kunnen wat mij betreft af en toe best eens een duidelijk geluid naar buiten brengen."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.