Home

Achtergrond 377 x bekeken 25 reacties

Boetes mesttransporteur voor ontbreken GPS

De Algemene Inspec­tiedienst (AID) heeft een mest­transporteur uit Zuidoost-Bra­bant beboet.

Bij controle bleek dat hij mest vervoerde met een gier­tank die niet was uitgerust met verplichte GPS-apparatuur.

Daardoor werd het transport niet geregistreerd en overtreedt hij de Meststoffenwet. De trans­porteur heeft circa 350 ton kuub mest illegaal vervoerd en uitgere­den. De administratieve verant­woording van de vrachten ont­breekt.

De transporteur, het be­drijf waar de mest vandaan komt en het akkerbouwbedrijf waar de mest is uitgereden, krijgen boetes opgelegd. "De definitieve bedra­gen staan nog niet vast. Voor de varkenshouder en akkerbouwer gaat het om minimaal 300 euro, de transporteur krijgt minimaal 2.100 euro. De overtreding kan ook leiden tot een korting op de toeslagrechten", aldus de AID.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  sjoemelaar

  in een land waar de oveheid sjoemelt met raporten, waar ambtenaren corupt zijn, en politici elkaar de goedbetaalde baantjes toespelen,waar de nma het hoofd afwend van bepaalde sectoren, waar de politie geen tijd voor je heeft als er bij je wordt ingebroken en dezefde dag wel tijd heeft om je een procesverbaal te geven omdat je de autogordel niet om hebt,waar banken ook in tijden van recessie tewijl ze aan het geldinfuus van de overheid liggen, gewoon hun zakken kunnen vullen,enz enz....in dat land heeft STRONT de prioriteit. dat kan toch ook niet anders!

 • no-profile-image

  wat the

  Zijn ze daar in dat domme nederlandje nou helemaal van de pot gerukt, Achtelijk gedoe met GPS verplicht mest transporteren, Echt iets hollands om trots op te zijn, de gemiddlede persoon kan zich amper een garmin veroorloven voor in zijnen auto, en de regering komt met een domme wet dat je verplicht met een GPS-systeem op het "controle-scherm" van de aid moet staan, Kun je net zien hoe de agrarische sector behandelt word!!, als criminelen, wil wel eens zien wie er crimineel is als er hinger geleden word !! O, wacht dat gebeurd toch niet, want dan kopen ze het gewoon in het buitenland, laat die nederlandse boer maar in de stront zakken, wat uiteindelijk ook gebeurt waarschijnlijk, want met deze prijzen komen er steeds meer boeren akelig dichtbij "in de piut te zitten" - letterlijk.

  Mij verontschuldigingen voor mijn taal-gebruik,maar om Stront rijden zonder GPS criminele aktiviteieten te noemen is voor mij toch echt " VAN DE POT GERUKT !!!!!!"

 • no-profile-image

  mest

  Het word steeds gekekr hier in dit land, big brother is watching you zelf je mest

 • no-profile-image

  Paul Jansen

  Ik zou graag een GPS systeem op een container met wapens willen hebben. Daarna praten we weer over mest.

 • no-profile-image

  Jan

  Beste .......,
  Alles OK hier, ziter maar niet over in. Het weer is goed en de oogst overvloedig en de mest kn weer op het land, maar wel met GPS (om recht te rijden met de sleepslang)

 • no-profile-image

  ..

  Jawel. om de hoogte van die boetes lachen ze wel. Maar ze weten zelf ook wel, dat ze dit kunstje niet meer hoeven flikken nu ze in beeld zijn bij de AID, denk je ook niet? Ik vind het trouwens volkomen terecht, dat dit gesjoemel aangepakt wordt, bravo

 • no-profile-image

  misdaad

  Het is toch niet te geloven dat er op dit soort criminele aktiviteiten maar een boete staat van 2100 euro. De transporteur lacht zich toch helemaal kapot. Hoeveel zou het gekost hebben aan onderzoekskosten voordat hij gepakt is. De kans dat ze je pakken is klein en als ze je pakken krijg je een flut boete van 2100 euro. Zo'n crimineel pak je toch gewoon de vergunning af. Dit land gaat naar de kloten door de lage straffen van criminelen

 • no-profile-image

  Johan

  wat een boetes, daar lachen ze toch gewoon om?

 • no-profile-image

  dhr v dijk

  Wat een hatelijke reacties over die mesttransporteur.Ja, je moet je aan de wet houden, maar men vergeet dat die mestwet gewoon een verzinsel en gebakken lucht is.
  De overheid heeft besloten dat GPS verplicht is en daar moet je dan maar aan voldoen, terwijl het allemaal flauwekul is.
  Criminele activiteiten? Daar versta ik toch hele andere vergrijpen onder;Dat zijn die vergrijpen waar men in dit land veel te weinig aan doet of gedoogd

 • no-profile-image

  Jan

  Wat zouden die misselijke A.I.D. ambtenaartjes doen als de U.S.A. een even het hele GPS systeem plat legt ? Zou Obama dat niet even kunnen regelen voor een dagje of zo ? Mensen wat een toestand daarbij jullie. Straks moet op elke strontkruiwagen ook zo'n ding en dat terwijl riooloverstorten nog steeds gemeengoed zijn.

 • no-profile-image

  ..

  jullie kunnen beter naar Somalie emigreren. Daar kun je gewoon doen waar je zin in hebt. Daar hebben ze 't door wetteloosheid nog eens goed voor mekaar. Niet dan? Dat is wat u wilt. Misschien kun je daar de boel wel totaal met stront verzieken.

 • no-profile-image

  ..

  Kijk uit met wat je schrijft hoor. De boefjes zijn ook nog zo geweldadig dat ze je afmaken als 't hun niet zint.

 • no-profile-image

  geplaatst door

  we hebben het goed in NL we maken ons druk om mest!!!

 • no-profile-image

  kermit

  wie o wie is dat nu weer graag reactie want we komen er toch wel achter

 • no-profile-image

  Klaas kip

  GPS op een stront kar is natuurlijk van de zotte maar we hebben dit met elkaar afgesproken door deze regering te kiezen.
  Dat deze ondernemers beboet worden is daar door terecht het is oneerlijke concurrentie ten opzichte van de ondernemers die zich wel aan de wet houden.
  Als we het er niet mee eens zijn moeten we de politiek bewerken en deze onzinnige wetten af te laten schaffen.
  En dan nog iets voor of tegen standers elkaar voor rotte vis uit maken over dit soort onderwerpen lost al hellemaal niks op.

 • no-profile-image

  korting

  je kan maar beter weinig toeslagrechten hebben m.b.t. de korting.

 • no-profile-image

  geimmigreerde

  Ben 10 jaar geleden naar de states verhuist, hier is het nu ook tien keer niks, en dan nog eens tien keer niks, maar als ik ooit terug zou moeten van d'n armoei dan nooit naar nederland, wat een bureaucratische achtelijke zooi , sjoemelaar banane republiek en paul jansen Aalten, jullie hebben helemaal gelijk.

 • no-profile-image

  Zie op uw zelf

  Denk je nou werkelijk dat jouw eigen stront voor 100% milieuvriendelijk wordt afgevoerd geplaatst door???

 • no-profile-image

  p.c janse

  wij zijn slaven van een heel ziek en niet meer functionerend overheidssysteem , dienaren van deze verworven dictatuur zijn ergst denkbare uitwassen die dan boven komen drijven, kijk maar terug naar 40,- 45, amper 65 jaar terug.

 • no-profile-image

  ..

  Zo is dat. Wetten zijn gemaakt om nageleeft te worden. En wie dat niet doet: aanpakken! Zeker die mestwetgeving. Dat criminele spul denkt dat alles mooi staat. Als ze 't er niet mee eens zijn, dan lazeren ze maar op. Het zal in dit land toch niet zo zijn, dat de overheid zich laat belazeren door een klein groepje dat in stront sjachert. Gewoon even op de plaats zetten.

 • no-profile-image

  ..

  Nee, niet naar een ander wijzen, gewoon bij jezelf beginnen.Geldt ook voor die strontsjacheraars en alles wat er mee te maken heeft.

 • no-profile-image

  Paul Jansen

  Geplaatst door, het is maar net wat je belangrijker vind. Wist je ook dat rundveehouders op percelen die kort bij de stal liggen twee keer zoveel mest uitrijden als op verder weg gelegen stukken? Zou je dat ook crimineel noemen?

 • no-profile-image

  gert

  Mest is erger dan hennep verbouwen

 • no-profile-image

  ..

  Jan, als ik jouw was, zou ik me dan maar niet te druk maken over Europese toestanden. Da's voor jou zooo ver weg joh...! Geniet er van daarzo.

 • no-profile-image

  ..

  Verder alles goed in Canada, Jan?

Laad alle reacties (21)

Of registreer je om te kunnen reageren.