Home

Achtergrond 205 x bekeken 5 reacties

Boer wil zelfs méér melkquotum

Dit jaar wordt de melkquotumhandel allesbehalve de nek omgedraaid. De lage melkprijs is bepaald niet funest voor de animo.

Sterker nog: tussen januari en augstus is de handel ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar alleen maar toegenomen. De koopmelkhandel steeg met 12 % en de leasemelkhandel nam zelfs met 21 % toe. Dit blijkt uit cijfers van Productschap Zuivel.

De gemiddelde koopmelktransactiegrootte steeg van 42.000 tot 46.000 kg, het aantal leasetransacties ging van 270 naar 327.

prognose:

quotumhandel stort zeker niet in

Laatste reacties

 • no-profile-image

  wim

  de handel stort zeker niet in, want velen melken stug tegen de klippen op en gaan deze op het laatst kopen leasen of melk weg laten lopen of superheffing betalen, wat zou je denken?? meesten denken niet vooruit denk ik en wachten zoals gewoonlijk tot het laatst.

 • no-profile-image

  eerlijk

  Hey wim ik ben het met je eens maar ik denk dat ze kiezen voor weg laten lopen is voor nie veel geld hahaha..En op de studieclub kunnen ze mooi laten zien hoeveel ze gegroeit zijn dit jaar zelfs met deze slechte melkprijs en maar werken en werken voor de buurt

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Hallo jongens , Iedereen denkt allereerst aan zichzelf,De DDBers die vorig jaar aan de poorten van de fabrieken stonden kopen nu ook quotum ( twee buren met een DDB bord in de tuin hebben allebei 40 tot 60 duizend kg melk gekocht.
  Als je ze dan vraagt waarom? is het antwoord groei is de enige manier om boer te blijven.
  Snappen jullie het nu nog allemaal? Ik niet meer.

 • no-profile-image

  boertje

  Leer van de varkensboer 10 jaar gemiddeld (BIJNA )niets verdiend en maar denken komt wel dat krijgen die koeien nu ook vrije handel daar zitten jullie nu mee abab ectc etc etc rabo etc etc heb het er als varkensboer mee over de koeien gehad ze zegen allemaal het zelfde ze moeten er nog aan wennen maar zo als het was wordt het nooit meer. daarmee bedoel ik ze zullen best eens een jaar wat verdienen maar bar weinig Over 10jaar mega supsidie als je boer word

 • no-profile-image

  de gekste

  Hallo eerlijk thuis, als ze dan tegen die tijd maar geen melk die dan wel duur is weg moeten laten lopen of ze moeten remmen bij hoge melkprijs terwijl ze gemolken heben als een gek bij een lage melkprijs, ze hebben het nog veel te goed!!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.