Home

Achtergrond 2 reacties

Bierbostel in de plus

Bierbostel is zomaar duurder geworden. Er komt een halve euro bij de prijs op, tot €32,50 per ton, (notering voor Midden-Nederland), bij 22 % droge stof. De prijsstijging heeft niet met een aantrekkende vraag te maken. Het is het matige aanbod, dat voor een plus op de prijs zorgt.

Ook in het noorden en in het zuiden van het land stijgen de bostelprijzen. In Noord-Nederland komt de prijs uit op €34,75 per ton en in het zuiden is de notering €31,00 per ton.

Bij de andere bijproducten springen de aardappelsnippers het meest in het oog. Daar komt €0,50 bij de prijs op, tot €33,50 per ton.

De maisgluten noteren onveranderd en komen uit op €1,35 per % droge stof. De aardappelstoomschillen komen ook niet van hun plek. Ook hier geldt: stabiele prijzen à 1,60 per % droge stof.

prognose:

bierbostel prima prijshoudend

Laatste reacties

 • no-profile-image

  onbekend

  dag teo

  ik geloof dat jij in sprookjes gelooft van de handelaren bierbostel kost in het zuiden nogsteeds 25 € /ton.
  ik weet niet hoeveel plek je hebt dan breng ik je wel wat voor die prijs.
  gr vleesveehouder

 • no-profile-image

  Theo Brummelaar

  De tijd dat ik in sprookjes geloofde, ligt alweer een paar jaar achter me, maar deze prijs is gebaseerd op pakweg 15 bronnen én daarnaast ook meerdere veehouders. Als u ook een prijsnotering wilt insturen (factuur per fax, of prijs per mail?) houd ik me aanbevolen.

  groet,

  Theo Brummelaar
  marktredacteur Boerderij
  theo.brummelaar@reedbusiness.nl
  fax: 0314-344397

Of registreer je om te kunnen reageren.