Home

Achtergrond 276 x bekeken

Bezoekers negeren voederverbod zwijnen

Ondanks borden die het voeren van wilde zwijnen bij kroondomein Paleis het Loo in Apeldoorn verbieden, zijn er nog steeds veel bezoekers die de dieren toch te eten geven.

Dat zei maandag hoofd beheerszaken Arthur Ebregt van het kroondomein. Volgens Ebregt wordt het risico van het voeren van de dieren zwaar onderschat. ,,De varkens blijven wild. We hebben de waarschuwingsborden er niet voor niets neergezet. Vooral kinderen voeren onbevangen de zwijnen.'' De dieren kunnen agressief worden en bijten.

Ook voor de zwijnen is het niet goed dat ze worden gevoerd. "De zwijnen worden minder schuw en dat betekent dat ze sneller de straat op schieten. Bovendien worden zwijnen zo een gemakkelijkere prooi voor stropers.''

Half juli werden in het gebied twee verbodsborden neergezet. Na een week waren beide gestolen. Inmiddels zijn er nieuwe geplaatst.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.