Home

Achtergrond

Best vee bij honderdste show Opmeer

Het vee dat gekeurd werd tijdens de honderdste landbouwshow vandaag in Opmeer was van hoge kwaliteit.

Het vee dat gekeurd werd tijdens de honderdste landbouwshow vandaag in Opmeer was van hoge kwaliteit. Dat zegt Irma de Wit van CR Delta. De dagkampioen was van de familie Wester uit Opmeer. Zij brachten ook de beste oudere koe op de keuring. De beste groep was van de familie Bakker uit Niedorp. De jubileumeditie van de landbouwshow trok veel bezoekers. Ongeveer 15.000 mensen bezochten de landbouwtentoonstelling waar ook het jaarlijkse concours hippique werd gehouden. Foto Wick Natzijl

Een ingehuurde scanner controleert of de biologische zeugen van Andries van den Bogert uit het Brabantse Hedel drachtig zijn. ”De scanservice komt om de twee weken langs”, vertelt Van den Bogert. ”Hij scant dan alle zeugen die drie weken geleden geïnsemineerd zijn. Als ze niet drachtig blijken, worden ze weer opnieuw gedekt.” Van den Bogert, die een gesloten bedrijf met 130 zeugen en 800 vleesvarkens heeft, maakt sinds een jaar of acht gebruik van de scanservice. Foto VidiPhoto

In het Noorden is de tarweoogst eind vorige week voorzichtig begonnen, zoals op dit akkerbouwbedrijf in Kielwindeweer bij Groningen. Foto Dennis Beek

Loonwerker Bert Alfing uit Termuntenzijl begon zaterdag bij de maatschap Hamster in Nieuwolda met het persen van gerstestro. Hij kon tot nog toe slechts 27 hectare doen. De regen gooide roet in het eten. Hij heeft nog bijna 1.200 hectare te gaan. Als het persen vlot loopt, kan hij 10 hectare per uur aan. Alfing werkt met de grootste persen die er zijn. Het stro gaat grotendeels naar de fouragehandel, als rundveevoer. Maar eerst wordt het stro opgeslagen, bij de akkerbouwer of bij de handel. Foto Koos van der Spek

Het Varend Corso Westland heeft vrijdag tot en met zondag ongeveer 300.000 toeschouwers getrokken. Ruim zestig boten waren versierd met bloemen, planten, fruit en groenten en voeren 70 kilometer in parade door de wateren in Westland en omgeving. Een recordaantal bezoekers, aldus de organisatie. ”Dat kwam onder meer door het geweldige weer”, aldus een woordvoerster. Vorig jaar kwamen 260.000 mensen op de driedaagse botenparade af. Iedere dag stond d in het teken van een bepaalde regio. Foto ANP

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.