Home

Achtergrond 163 x bekeken

Berlusconi pleit voor salarisplafond

Silvio Berlusconi is voorstander van een Europees salarisplafond voor profvoetballers.

De Italiaanse premier vindt het onacceptabel dat de salarissen van voetballers blijven stijgen in economisch zware tijden. De voorzitter van AC Milan heeft het onderwerp al met UEFA preses Michel Platini besproken. Berlusconi verwacht dat er snel actie zal worden ondernomen tegen de enorme salarissen.

Berlusconi pleit voor een juridische oplossing: "Ik denk dat we net als in de Verenigde Staten een wet moeten invoeren die een grens stelt aan de salarissen. Lazio voorzitter Claudio Lotito gaf direct aan het plan van Berlusconi te steunen.

De Italiaanse spelers denken er echter anders over. "Je lost de problemen in het voetbal niet op door onze salarissen te verlagen, aldus de aanvoerder van Italië, Fabio Cannavaro. Volgens de voorzitter van de Italiaanse voetbalbond Demetrio Albertini ligt het probleem bij de clubs: "Spelers verdienen wat voorzitters hun aanbieden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.