Home

Achtergrond 161 x bekeken

Begraafplaats krijgt geen verhuiskaartje

Gemeenten hebben vaak de grootst mogelijke moeite om eigenaren van graven te vinden.

Grafrechten vervallen na verloop van een of meerdere decennia, maar om graven te ruimen is contact met nabestaanden nodig. Dat wordt lastig als de familie inmiddels is verhuisd. En aan het versturen van een verhuiskaartje naar de begraafplaats denken de meeste mensen niet.

Het onderhoud van een graf kost gemeenten geld en daar zijn ze zich steeds meer van bewust. Overal in het land zijn grafrechten daarom fors gestegen. Wanneer na verloop van tientallen jaren de grafrechten zijn vervallen is ruiming niet alleen ruimtescheppend, maar vooral ook kostenbesparend.

Volgens Antoine Fonville van de website Begraafplaats.org hebben veel gemeenten moeite de nabestaanden van te ruimen graven te vinden. "Maar ze zouden best wat meer energie kunnen steken in die speurtocht'', vindt hij. "Ga bijvoorbeeld googelen om die mensen te vinden. Dat is beter dan ze boos aan de telefoon te krijgen als het graf is geruimd.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.