Home

Achtergrond 176 x bekeken 1 reactie

BASF wil flink extra omzet door genetische modificatie

BASF verwacht in de toekomst 1,7 miljard euro (2,5 miljard dollar) extra aan omzet te realiseren door het vermarkten van transgene gewassen die het met Monsanto ontwikkelt.

Dat maakte het Duitse bedrijf vandaag bekend. In 2012 moeten de eerste droogtetolerante rassen op de markt komen. BASF werkt met het Amerikaanse Monsanto aan genetisch gemodificeerd zaaigoed dat in droge gebieden zes tot 10 procent meer opbrengst biedt dan de huidige rassen. Monsanto geldt op dit gebied met een marktaandeel van meer dan 90 procent als de absolute koploper.

BASF wil als chemiereus minder afhankelijk zijn van cyclische verschijnselen. De firma zet daarom fors in op haar divisie Agricultural Solutions. Die produceert zaaigoed en gewasbeschermingsmiddelen, vorig jaar goed voor ongeveer vijf procent van de totale omzet.

BASF maakte gisteren tevens bekend dit jaar 100 miljoen euro uit te geven aan het uitbreiden van de productie van gewasbeschermingsmiddelen. Producten die volgens schema in 2014 op de markt komen kunnen volgens BASF op hun piek 2,1 miljard euro opbrengen.

Terwijl vijf overige onderdelen van de groep bijzonder veel last hebben van de economische recessie, draait Agricultural Solutions goed. Volgens directeur Stefan Marcinowski is het nu de kleinste divisie, maar ook de minst cyclische. Het is in ieder geval de meest winstgevende.

Marcinowski verwacht voor dit jaar een winstmarge van tenminste 25 procent te realiseren. Vorig jaar was dit 26,6 procent. BASF zegt dat haar onderzoekscentrum in Berlijk het grootste genenonderzoekscentrum ter wereld is.

Eén reactie

  • no-profile-image

    bezorgde burger

    Kijk agrarisch NL, miljarden omzet over de rug van jullie. Wordt het niet eens tijd om de knop om te zetten?

Of registreer je om te kunnen reageren.