Home

Achtergrond 192 x bekeken

Australisch varkensbedrijf in quarantaine door H1N1

Een varkensbedrijf in de Australische staat Victoria is in quarantaine geplaatst na de vondst van het H1N1-virus.

Uit tests bleek dat dieren op het bedrijf besmet waren met de Mexicaanse griep. De overheid heeft hygiënemaatregelen ingesteld en laat de uitbraak verder onderzoeken. ”We weten nog niet zeker of het dezelfde variant van het virus is die ook mensen besmet, maar dat is wel zeer waarschijnlijk”, vermoedt de chef veterinaire zaken van Victoria, Hugh Millar.

Diertransporten vanaf het varkensbedrijf zijn getraceerd om verdere verspreiding van het virus te voorkomen, maar het Australische ministerie van landbouw benadrukt dat de voedselveiligheid niet in het geding komt. De besmetting is het tweede geval van Mexicaanse griep op een Australisch varkensbedrijf.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.