Home

Achtergrond

Artis legt geboorte zeepaardjes vast

De Amsterdamse dierentuin heeft woensdag de geboorte van enkele honderden zeepaardjes op film weten vast te leggen.

Dat er zeepaardbaby's ter wereld komen is op zich niet zo bijzonder, wel dat het wordt gefilmd. De beesten zijn namelijk erg schuw en ze zoeken dan ook het liefst een rustig plekje uit voor de bevalling. Dat liet Artis donderdag weten. Overigens baren bij zeepaardjes niet de vrouwtjes, maar de mannetjes. De dames leggen tijdens de eitjes tijdens de paring in de buidel van hun partner. Die laatste bevrucht de eitjes en broedt ze uit.

Het filmpje van de bevalling is te zien op de website van Artis. Bezoekers van de dierentuin kunnen de baby's nog niet in levende lijve zien. Omdat ze nog te klein zijn, zitten ze in een beschermde ruimte.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.