Home

Achtergrond 282 x bekeken

Arme kinderen toch op vakantie

Tachtig kinderen uit arme gezinnen uit Amsterdam kunnen toch op vakantie.

De voedselbank van Regina Mac-Nack in het Amsterdamse stadsdeel Zuidoost liet eerder deze week weten niet genoeg geld te hebben om het uitstapje te laten doorgaan. Na berichten hierover in de media, hebben particulieren de afgelopen dagen toch nog de benodigde 11.000 euro geschonken. Ook Amsterdam-Zuidoost heeft beloofd geld te geven.

Dat heeft Mac-Nack vrijdag laten weten. De voedselbank slaagde er eerder niet in genoeg geld bij elkaar te sparen om de jaarlijkse vakantie voor arme kinderen door te laten gaan. Door de economische recessie moest ze meer mensen van voedsel voorzien dan normaal. Bovendien kwamen er minder giften binnen.

De jongens en meisjes kunnen nu toch vijf dagen naar Vakantiepark Slagharen. Mac-Nak gaat al vijftien jaar lang in de zomer op vakantie met kinderen van wie de ouders hiervoor niet genoeg geld hebben.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.