Home

Achtergrond

'Aquariumplant' bloeit voor het eerst

De waterwaaier, een waterplant uit Zuid-Amerika, staat in de buurt van Loosdrecht in bloei.

De exoot kreeg ooit, jaren geleden, bloemen bij Maasbracht, maar dat gebeurde daarna nooit weer. De zuurstofplant hoort hier van oorsprong niet thuis. De exemplaren die in het wild worden gevonden, komen uit aquaria. "Mensen die genoeg hebben van hun hobby, gooien soms hun bakken leeg in het open water. De planten en dieren die daar zo terechtkomen, kunnen zich ongeremd ontwikkelen en de oorspronkelijke soorten verdringen'', aldus plantenkenner Wim Weijs van Stichting Floron, die als eerste bij Loosdrecht de waterwaaier in bloei zag.

Floron probeert de 'invasie' van dit soort exoten in de gaten te houden. Weijs: "Zo houden we goed zicht op hun verdere verspreiding.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.