Home

Achtergrond 8 reacties

Anti-bontdemonstratie Maastricht verloopt rustig

De demonstratie tegen de verkoop van bont in Maastricht is zaterdag rustig verlopen.

Dat zeiden woordvoerders van de politie en van de organiserende actiegroep Respect voor Dieren.

Burgemeester Gerd Leers van Maastricht had de protestactie eerder deze week verboden uit vrees voor wanordelijkheden en bedreigingen. Hij werd vrijdag echter teruggefloten door de rechter, nadat de actiegroep een kort geding had aangespannen.

Naar schatting veertig demonstranten deelden zaterdag flyers uit bij achttien winkels in de stad, waar volgens Respect voor Dieren bont wordt verkocht. In de pamfletten lieten de actievoerders het publiek en de winkeliers weten dat bont en dierenleed naar hun mening hand in hand gaan. Enkele winkels hadden uit voorzorg de zaak gesloten, een winkel had beveiligers ingehuurd.

Volgens de politie hielden de demonstranten zich aan de vooraf afgesproken regels en richtlijnen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  hendrikus

  dat dit soort onzin nog in het nieuws komt

 • no-profile-image

  hendrikus

  en hier in nederland waar de pelsdierbedrijven,alles [diervriendelijk]prima in orde is ,en ook controle op is die moeten de deuren sluiten,ja dan word het wel elders overgenomen bv china ,word daar ook gecontroleerd

 • no-profile-image

  hendrikus

  o,is het dier ng niet goed wakker,heeft ook al een onzin verhaal

 • no-profile-image

  Jeroen

  Maria,

  Zie je even hoe "dom" jou antwoord is.
  Dus we gaan het hier verbieden, gaat het naar China. Is het dan niet beter, zolang er vraag is, gewoon hier in West Ruropa te produceren. En als de vraag verdwijnt, verdwijnt de fokkerij ook.
  Maar geen winkeliers of nerstenfokkers hier bedreigen, dat is geen democratie, dan moet je lekker naar China gaan.

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Een bontjas dragen geeft geen pas.
  Een bontjas is is altijd een tweedehandsjas.
  Er worden 14 dieren gemarteld om één beest te kleden!

 • no-profile-image

  maria

  Hoe is het mogelijk dat er nog zoveel winkels bont verkopen. Iedereen weet onderhand wel dat aan bont dierenleed kleeft. bedankt actievoerders dat jullie dit weer even aan de kaak stellen! voor al degenen die dit onzin vinden kijk eens op de website van Peta en zoek op bont en als je durft bekijk het filmpje van de chinese hondenfokkers waar al het goedkope bont vandaan komt.

 • no-profile-image

  A Wakker Dier

  Ohh ja en de winkeliers kregen even een contract aangeboden, als ze daar niet aan mee deden werd hun leven zuur gemaakt, stelletje terroristen.

 • no-profile-image

  mr Mink

  demonstreren, lekker rotzooi shoppen, ondernemers het werk moeilijk maken, en maar roepen dat het voor het welzijn van de dieren is, kom met je luie kont van de bank en steek je handen uit de mouwen en laat je uitkering naar mensen sturen die het echt nodig hebben!!

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.