Home

Achtergrond 214 x bekeken

Amber Alert heeft inmiddels miljoenenbereik

Ruim 200.000 personen en organisaties hebben zich inmiddels aangemeld voor het landelijke alarmeringssysteem Amber Alert.

Daarmee kan de politie als een kind is ontvoerd of wordt vermist miljoenen mensen waarschuwen. Organisaties met duizenden werknemers als de Koninklijke Marechaussee, de NS en beveiligingsbedrijven tellen als één aanmelding.

Het alarmeringssysteem bestaat sinds november vorig jaar. Sinds deze week krijgen sms'jes voorrang op het andere sms-verkeer. Het bedrijf Netpresenter dat het systeem ontwikkelde, heeft afspraken gemaakt met alle providers. Dat maakte een woordvoerster vrijdag bekend. Dit is van belang bij finales van bijvoorbeeld het televisieprogramma Idols of tijdens de jaarwisseling wanneer er veel berichten worden verstuurd. Ook zijn de tekstberichten gratis.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.