Home

Achtergrond 6 reacties

Aigner: Duitse burger kan vrijwillig 10 cent bijbetalen

De Duitse landbouwminister Ilse Aigner stelt voor dat de consument vrijwillig 10 cent extra betaalt voor elk gekocht zuivelproduct. Dit geld moet onverkort naar de melkveehouders.

Voorwaarde om in aanmerking te komen voor de 'burgersubsidie' is dat de boeren hun quotum niet overschrijden. Aigner lanceert het voorstel in de Mittelbayerische Zeitung. "We hebben daarvoor een handelspartner nodig die het geld alleen doorsluist aan de boeren die binnen de quotumruimte blijven."

De consument kan met een speciale sticker aangeven dat hij bereid is meer te betalen. Aigner toonde zich eerder voorstander van een minimumprijs. De Duitse kartelwaakhond schoot dit idee donderdag echter af.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  De kartelwaakhond waakt over de retailers en consumenten

 • no-profile-image

  besnuffelt door de ratten

  Dit plan slaat echt nergens op, hou de supers maar weer een hand boven het hoofd.

 • no-profile-image

  vroege stopper

  Mijn voorkeur heeft een blanco accept-giro boven een collectebus aan huis!
  Zou ze dit echt gezegd hebben of is het verkeerd vertaald??

 • no-profile-image

  Piet slingerland

  Het is goed gemeend van Frau Ilse Aigner.Nu de praktijk hoe zal de consument daar op reageren?De handel heeft al werk genoeg die houden zich hoofdzakelijk bezig met inkoop en verkoop. De Melkveehouder moet zich bezig houden met kosten en baten denk ik.Wij leven in een IK gerichte samenleving daar is weinig plaats voor medelijden met een Melkproducent.

 • no-profile-image

  Hans

  Kijk aan, de grote, sterke, moderne, in de westerse wereld levende, melkproducent apen een idee na, dat al verscheidene jaren in de derde wereld uitgeprobeerd wordt. Daar noemen we dat FAIR TRADE of te wel MAX HAVELAAR
  Nu, het idee op papier is fantastisch echter in praktijk is nog maar de vraag of het geld werkelijk bij de producent komt. Even koffie als voorbeeld, een braziliaanse koffie cooperatie mag vrij zonder importheffingen de groene, door haar leden geproduceerde koffiebonen exporteren naar de EU. echter zo gauw als ze de bonen gaat branden en die wil exporteren naar de EU moet er een importheffing betaald worden. zo gauw als ze de bonen gaat branden en er ook nog instant koffie van maakt gaat de import heffing omhoog, dus hoe meer toegevoegde waarde des te hoger de importheffing. Dit is vroeger zo ingevoerd om bedrijven als Douwe Egberts en Kanis en Gunnink en vele andere koffie branders de hand boven het hoofd te houden. Ga je vandaag de dag kijken wie dan Douwe Egberts en Kanis en Gunnink is, dan kom je er achter dat ze nu SARA LEE heten. Ga je verder kijken wie dan SARA LEE is dan kom je er achter dat, dat een door een Joodse Rabbi geleid amerikaanse multinational is. Dus met andere woorden: de brasiliaanse boer krijgt minder voor z'n koffie bonen, wij als consumenten betalen meer voor ons kopje koffie, en een amerikanse Jood gaat met de centen strijken. Kun je toch wel begrijpen dat FAIR TRADE en MAX HAVELAAR hier bij in schieten.
  En nu gaan koffie drinkende duitse melkproducenten het ook een keer proberen. Ja sorry, kan er niks aan doen maar de tranen biggelen over m'n wangen.
  Zolang je in deze dure EU melk wilt produceren met continu het zwaard van Damocles, in de vorm van een wereld markt boven je hooft, maak je geen schijn van kans. Ideën zoals MAX HAVELAAR en FAIR TRADE komen pas tot hun recht als je de huidige subsidies en marktbescherming afschaft. Deze voordelen, bedoeld voor de boer, komen uiteindelijk toch terecht bij de industrie zoals ik in het bovenstaande als uitgelegd heb. TUT MIR LEID

 • no-profile-image

  henk

  Veel beloven en niets geven ,doet de gek in vreugde leven !

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.