Home

Achtergrond 274 x bekeken

Agrifirm en Oosthof doen mee aan FarmFocus

Voerfabrikant Agrifirm en de samenwerkende dierenart­senpraktijken van De Oosthof hebben zich bij FarmFocus ge­meld voor deelname aan FarmFo­cus.

Ook Schippers Bladel doet mee aan het samenwerkingsver­band waarvoor de Dalfser var­kenshouder Johnny Hogenkamp het initiatief heeft genomen.

Eerder meldden zich al ForFar­mers, dierenartsenpraktijk Lint­jeshof en fokkerij-organisatie Hy­por.

FarmFocus is het bedrijfspor­taal waar varkenshouders en hun dienstverleners hun gegevens kunnen uitwisselen. Via het be­drijfsportaal bestaat ook de moge­lijkheid te komen tot zogenoemde clusters en zo door samenwerking meerwaarde te creëren. Voor alle partijen is deelname aantrekke­lijk doordat er wordt bespaard op bedrijfsbezoek en voorlichtings­kosten.

FarmFocus is vorige week offi­cieel opgericht met de handteke­ning van de notaris onder de op­richtingsacte. Twintig varkens­houders met in totaal zo’n 9.000 zeugen en 20.000 vleesvarkens hebben zich aangemeld. Hogen­kamp meldt verder dat er gesprek­ken zijn geweest met fokkerijor­ganisatie Topigs en inkooporgani­satie Unifar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.