Home

Achtergrond

Agrarische handelsomzet Noble daalt 30 procent

De agrarische omzet van handelshuis Noble is de laatste zes maanden met 30 procent gedaald tot 2,4 miljard euro (3,4 miljard dollar).

De Chinese firma die wereldwijd grondstoffen levert, maakte wel 7,2 procent meer winst op de handel in graan en oliezaden. De brutowinst kwam uit op 156 miljoen euro (224 miljoen dollar). Noble handelt met name in graan en soja maar ook in cacao en katoen. Het van oudsher Britse maar nu in Hongkong gevestigde bedrijf profiteert van toenemende vraag naar agrarische producten in China.

China, aldus Noble, is bezig zijn reserves voor voeding maar ook voor metalen, aardolie en aardgas op te bouwen om inflatie te bestrijden. Noble’s divisies voor energie en metalen verloren respectievelijk 31 en 39 procent omzet.

Of registreer je om te kunnen reageren.