Home

Achtergrond

Afzet bloemen stagneert nog steeds

Het weer in heel Europa is te warm om voldoende bloemen af te zetten. Bovendien zijn nog niet alle vakanties ten einde en komen er meer bloemen dan vorig jaar op de markt.

De aanvoer bij de vestigingen van Bloemenveiling FloraHolland lag 2 procent lager dan de voorgaande week en de ruim 24 miljoen bolbloemen deden gemiddeld 18 cent. Dat is 1 cent minder dan vorige week en maar liefst een stuiver beroerder dan vorig jaar.

Komende week lijkt de temperatuur iets bloemvriendelijker te worden en komen er weer meer mensen terug van vakantie. Voor de komende maand is het te hopen dat de traditionele septemberdip mee valt. Normaliter rekenen consumenten in de eerste weken van september uit dat de vakantie-uitgaven toch hoger zijn geweest dan gepland, en reageren ze daarop met de hand op de knip.

Het blijft koffiedik kijken en dat geldt ook voor de hoeveelheid bloemen die dit jaar op de eerste schooldag in Rusland wordt gegeven. Blijft het bij één of twee bloemen voor de juf of wordt het toch een klein bosje. Het zal allemaal van invloed zijn op de uiteindelijke vraag, maar er zit vooralsnog een zorgelijke onbalans tussen vraag en aanbod.

De tulpenaanvoer bleef steken op 60.000 stuks en de verschillende aanvoerders van zomertulpen realiseerden gemiddeld een prijs van ruim 23 cent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.