Home

Achtergrond

Afschrijvingen drukken Carrefour in het rood

De Franse supermarktgigant Carrefour is in de eerste helft van dit jaar door afschrijvingen in de verliezen beland.

Het nettoverlies kwam uit op 58,3 miljoen euro tegen een winst van 744 miljoen euro een jaar eerder. Dat maakte Carrefour vrijdag bekend. Carrefour schreef onder meer 400 miljoen euro af op de waarde van een dochterbedrijf in Italië. Zonder afschrijvingen was de nettowinst gedaald tot 421 miljoen euro. De operationele winst daalde in de eerste helft van dit jaar met 28 procent tot 1 miljard euro. Dat komt onder meer omdat het concern zijn prijzen heeft moeten verlagen om te voorkomen dat klanten naar andere supermarkten zouden overlopen.

De grootste supermarktketen van Europa zei op de Franse markt nog geen verbetering te zien. Carrefour rekent voor dit jaar op een operationele winst van 2,7 tot 2,8 miljard euro, "als de huidige verkooptrends doorzetten'', aldus het bedrijf.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.