Home

Achtergrond 268 x bekeken

Aantal veehouders Engeland krimpt minder snel

De inkrimping van Britse melkveehouders zwakt af. Dit jaar daalde het aantal boeren met melkvee met 3,8 procent naar 11.709 eind juni.

In de zes voorafgaande jaren stopte gemiddeld 6,4 procent van de veehouders met melken. Dat blijkt uit cijfers van het Britse Animal Health Office. In Oost-Engeland meldt het bureau een daling van 0,6 procent. In het zuidwesten van het land, waar veel runder-tbc heerst, is nog altijd bijna 7 procent van de melkveehouders er het afgelopen jaar mee gestopt. Volgens het productschap DairyCo is de inkrimping van de veestapel een van de oorzaken voor de lagere melkproductie. Minder melkveehouders sluit groei van de melkproductie echter niet uit, stelt DairyCo.

Of registreer je om te kunnen reageren.