Home

Achtergrond 191 x bekeken

Aantal bijstandsuitkeringen neemt toe

Het aantal bijstandsuitkeringen is het afgelopen halfjaar toegenomen.

In n totaal groeide het aantal met 4,4 procent. Vooral Noord-, Oost- en Zuid-Nederland hadden te maken met een stijging. In Rotterdam steeg het aantal uitkeringen met 1 procent het minst. De gemeenten Haarlemmermeer, Enschede en Emmen noteerden een groei van meer dan 10 procent. Van alle grote gemeenten zag ruim driekwart het aandeel bijstandsgerechtigden aanzwellen. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Vooral mannen en alleenstaanden belandden in de bijstand. Naar verhouding is de toename met 21 procent het sterkst bij jongeren onder de 25 jaar. Eind juni werden 270.000 uitkeringen verstrekt. Dat zijn er elfduizend meer dan een half jaar eerder. Het aantal uitkeringen ligt nu op hetzelfde niveau als in april 2008.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.