Home

Achtergrond

Aanpak Mexicaanse griep kost 700 miljoen euro

De aanpak van de Mexicaanse griep gaat naar alle waarschijnlijkheid 700 miljoen euro kosten. Voor deze eenmalige uitgave heeft minister Ab Klink van Volksgezondheid geen apart potje.

Het is aan minister Wouter Bos van Financiën om daar extra geld voor te vinden.
Klink noemde het bedrag van 700 miljoen euro vrijdag na afloop van de ministerraad een bovengrens. Het bedrag is bedoeld voor het inkopen en verspreiden van de 34 miljoen vaccins die nodig zijn om in principe iedere Nederlander te kunnen inenten. Over het bedrag wordt onderhandeld in het begrotingsoverleg waar het kabinet nu mee bezig is.


De minister van Volksgezondheid denkt dat Bos wel oog heeft voor het probleem, omdat als 30 procent van de Nederlanders ziek wordt, dat ook de economie zal raken. Inmiddels hebben bijna 1500 mensen in Nederland de Mexicaanse griep of hebben ze die gehad. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) spreekt van een sterke toename sinds afgelopen week. Afgelopen dinsdag was nog sprake van ruim duizend griepgevallen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.