Home

Achtergrond 228 x bekeken

Aanmelding melkpoeder voor interventie daalt

De Europese zuivelindustrie en handel heeft in de voorbije weken nog zo'n 20.000 ton melkpoeder aangemeld voor interventie.

Dit melden bronnen rond de Europese Commissie. Dit cijfer geeft wel aan dat de vraag naar melkpoeder aantrekt en dat er relatief minder wordt aangemeld voor interventie. Toch is het ook een indicator dat er nog steeds veel wordt geproduceerd.

De aanvragen voor restitutie bij de export van zuivel loopt op een normaal niveau door. Dit betekent dat de verlaging van de restitutiegrens voor goedkopere kazen tot nu toe weinig effect heeft. Dat is ook precies wat de kaaskandel vreesde. De verlaging van de restitutiegrens is zo laat gekomen dat de ergste pijn al weer is geleden als de hulp komt.

Of registreer je om te kunnen reageren.