Home

Achtergrond 172 x bekeken laatste update:21 aug 2009

Aanbod slachtkoeien groeit

De slachtkoeienmarkt raakt verstoord. Er komt weer meer aanbod los. Dat heeft vooral met de weiderij te maken. De weidekoeien hebben een paar goede maanden gehad en worden nu voor de slacht aangeboden.

Dit gebeurt terwijl het aanbod van koeien uit de melkveehouderij al veel druk op de slachtkoeienmarkt zet. Het extra aanbod weidekoeien zorgt ervoor dat de vraag nu toch echt achterblijft. Er gaat, over de hele linie, een stuiver van de slachtkoeienprijs af. Vooral het achtervlees loopt erg moeizaam.

De vraag naar slachtkoeien trekt volgende maand weliswaar traditioneel aan, maar houdt geen gelijke treden met het sneller groeiende aanbod.

De slachtkoeienprijs komt weer meer onder druk te staan. Volgende week gaat er voorzichtig iets van de prijs af.

prognose:

lagere prijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.