Home

Achtergrond 187 x bekeken 1 reactie

AP weet van de prins geen kwaad

Het internationale persbureau Associated Press (AP) vindt niet dat het verkeerd heeft gehandeld door foto's te publiceren van vakantievierende Oranjes in Argentinië.

Dat betoogden advocaten namens AP vrijdag tijdens een kort geding dat was aangespannen door de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD).
De dienst wil dat AP de bewuste beelden van prins Willem-Alexander en zijn gezin uit zijn database verwijdert en eist 25.000 euro per foto als ze nogmaals in de media opduiken.

AP verspreidde eind juli vier foto's van de royals in de Argentijnse sneeuw. De beelden zijn volgens de RVD in strijd met de mediacode, die bepaalt dat paparazzi de Oranjes tijdens privévakanties met rust laten. In ruil daarvoor poseert de koninklijke familie regelmatig voor persfotografen. AP maakte onlangs ook gebruik van zo'n poseersessie op het Wassenaars strand.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    connie

    De oranjes zijn werk nemers van de staat. Worden door de belasting betalers betaald. Zolang als ze buitens huis zijn kan iedereen foto's maken en publiceren. Maak a.u.b. geen aparte regels voor "de dog and pony show".

Of registreer je om te kunnen reageren.