Home

Achtergrond 201 x bekeken

500.000e vraag aan Voedingscentrum

Sinds de Stichting Voedingscentrum Nederland in 2000 is gevormd, krijgt ze vooral vragen over gezond eten, vitamines, kant- en klaarmaaltijden en calorieën.

Vandaag werd de 500.000e vraag gesteld, zo meldt het centrum. Het centrum wordt gebeld door zowel professionals als consumenten die op zoek zijn naar informatie en advies over onder meer afvallen, E-nummers en allergieën. De 500.000e vraag ging over vakantiekilo's: Als je bent aangekomen in je vakantie, hoe raak je die extra kilo's dan snel weer kwijt?

Ook lijken er volgens het centrum heel wat weddenschappen te worden afgesloten over de vraag 'Zitten er in een tosti met gesmolten kaas meer calorieën dan in een gewone boterham met kaas?' "Veel mensen willen ook weten hoe veilig hun eten is. 'Kun je een appel met schil eten of krijg je dan giftige stoffen binnen?' is een vraag die regelmatig wordt gesteld'', aldus het centrum.

Het Voedingscentrum wordt ook regelmatig gebeld met opmerkelijke vragen. Daarom stelde het een top drie samen van opmerkelijkste vragen uit de afgelopen negen jaar:

1) Ik doe aan semibodybuilding en eet 30 eieren in de week. Is dat slecht voor mijn cholesterol?

2) Mijn cliënt wil afvallen. Nu moet zij op haar werk veel enveloppen dicht likken. Zitten er calorieën in de lijm op de enveloppen?

3) Ik wil gezond snacken en eet daarom een pond worteltjes per dag, iedere dag. Klopt het dat ik geel word in mijn gezicht?

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.