Home

Achtergrond 1 reactie

Zwitserse dierenartsen tegen castratie met isofluran

Een delegatie van het Zwitserse comité Dierenartsen met een hart heeft een petitie overhandigd aan de Zwitserse minister van economische zaken Doris Leuthard.

De petitie die was ondertekend door 850 dierenartsen keert zich tegen de verplichting om vanaf 2010 de biggen te verdoven met het inhalatiegas Isofluran tijdens het castreren.

Volgens de dierenartsen werkt de verdoving met isofluran in 5 tot 10 procent van de gevallen niet of onvoldoende. De dierenartsen wijzen er verder op dat de pijn na het castreren niet wordt verminderd. Verder vinden ze het een slechte zaak dat varkenshouders na een korte cursus zelf de ingreep onder verdoving mogen uitvoeren, iets waar dierenartsen een uitgebreide scholing voor hebben gevolgd.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Paul Jansen

    Dierenartsen weten ook wel dat boeren met veel praktijkervaring castreren zonder verdoving beter vinden. Er wordt veel ophef gemaakt over een relatief kleine ingreep. Verder wil ik deze dierenartsen met een hart feliciteren want zonder kloten gaat nog wel maar zonder hart was de vereniging al opgeheven.

Of registreer je om te kunnen reageren.