Home

Achtergrond 207 x bekeken

Zwitsers ontwikkelen schurftresistent appelras

Het onderzoeksbureau Agroscope Changins in Wädenswil (ACW) zegt appelsoorten te hebben ontwikkeld met meervoudige resistentie tegen aandoeningen als schurft.

De nieuwe soorten beschikken over drie resistente genen tegen schurft. De onderzoekers hebben de soorten via klassieke veredeling ontwikkeld, maar weten in deze fase nog niets over de kwaliteit van de vruchten. Volgens de onderzoekers zijn de soorten geschikt om in te kruisen in bestaande commerciële appelrassen. Volgens de onderzoekers biedt een meervoudige resistentie betere bescherming.

De appelsoorten zouden ook een resistentie hebben voor andere aandoeningen zoals meeldauw. In Nederland wordt ook via cisgenese gewerkt aan resistentie, waarbij soorteigen genetische informatie wordt toegediend.

Of registreer je om te kunnen reageren.