Home

Achtergrond 1 reactie

Zware wet voedselveiligheid aangenomen in VS

Een pakket met de zwaarste voedselveiligheidwetgeving sinds decennia is in de VS aangenomen door het Huis van Afgevaardigden.

Met de wetgeving is 2,5 miljard euro (3,5 miljard dollar) gemoeid. Voedingsconcerns vrezen hoge kosten. De Amerikaanse voedselveiligheidsautoriteit FDA gaat voortaan vaker inspecteren bij verwerkers en dwingt bedrijven meer zaken bij te houden om de veiligheid van voedsel te waarborgen. Op dit moment kan de FDA slechts bij een handvol productgroepen, zoals kindervoeding, recalls eisen. In de toekomst breidt dit aantal producten uit.

Voedingsconcerns zijn bang dat de kosten fors omhoog gaan. Ook worden de boetes hoger. De centra voor ziekteonderdrukking en preventie in de VS schatten het aantal gevallen van voedselvergiftiging jaarlijks op 76 miljoen. In 5.000 gevallen komt de patiënt te overlijden.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Westbrabander

    Gaat met de toegenomen kosten de voedselprijs voor de consument omhoog of gaat de opbrengstprijs voor de boer omlaag?

Of registreer je om te kunnen reageren.