Home

Achtergrond 255 x bekeken

Zuid-Holland zet eerste deel van polders onder water

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben beslo­ten te beginnen met het onder water zetten van het westelijk deel van de Zuiderdieppolders.

Het provinciebestuur komt daarmee tegemoet aan de bezwa­ren tegen de plannen om alle 400 hectare van de Zuiderdieppolders, gelegen op Goeree Overflakkee, natte natuur te maken. Het westelijk deel is 203 hectare groot, en wordt nu ingericht als natuurgebied met mogelijkheden tot recreatie. Het oostelijk deel, met goede landbouwgrond, blijft voorlopig gespaard.

De provincie kijkt nu eerst naar het alternatief, de polder Roxe­nisse en Aardappelgors, dat door organisaties uit het gebied zelf is aangedragen. Als daar geen brak­ke getijdennatuur kan worden aangelegd, komt het oostelijk deel van de Zuiderdieppolders op­nieuw in beeld. De Kamerfracties VVD, CDA en SGP zijn tegen de plannen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.