Home

Achtergrond 206 x bekeken

Zon verduistert boven Azië

Azië maakt zich klaar voor de langste totale zonsverduistering van de 21e eeuw.

Bijna zeven minuten lang houdt de maan al het licht van de zon tegen. Pas in 2132 is er een grotere verduistering. Het natuurfenomeen is te zien in India, Nepal, Bangladesh, Bhutan, Myanmar en het midden van China. In die gebieden heeft de zonsverduistering een stroom toeristen op gang gebracht. Hotels en toeristische trekpleisters lokken gasten om ze op bijzondere plaatsen de eclips te laten bekijken.

Alleen al de Chinese stad Suzhou zou vanwege de zonsverduistering tienduizenden toeristen erbij hebben gekregen. China zendt de verduistering van de zon live uit op televisie, internet en mobiele telefoons.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.