Home

Achtergrond

Zeer grote brand bij bedrijf Nijmegen

Bij een bedrijf aan de Winselingseweg in Nijmegen woedt sinds zaterdagmiddag een zeer grote brand. Het vuur brak kort na vieren uit, aldus de politie.

De brandt woedt bij een bedrijf dat werkt met chemische stoffen. Het staat aan de westkant van Nijmegen. De rookwolken zijn vanuit de wijde omgeving te zien. Een medewerker van het bedrijf is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht.


Het is onduidelijk of er schadelijke stoffen vrijkomen. Metingen moeten dat nog uitwijzen. Uit voorzorg heeft de politie binnen een straal van twee kilometer van de brandeen sms-alert verstuurd met het advies ramen en deuren gesloten te houden. De rook waait ook richting de Waalkade, waar mensen op de terrassen uit voorzorg is gevraagd te vertrekken. Het scheepvaartverkeer op de Waal is stilgelegd.


Brandweerlieden van korpsen uit Nijmegen, Wijchen, Beuningen en Malden bestrijden de brand. Over de oorzaak van de brand valt volgens de politie nog niet veel te zeggen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.