Home

Achtergrond 233 x bekeken

Zeer gevarieerde bloemenkeuring

De bloemenkeuring van de KAVB is deze week zeer gevarieerd. Onder de vele inzendingen bevindt zich onder andere een pot met Haemanthus pubescans.

Deze 'Poederkwast' werd ingebracht door Th. J. de Groot. Kwekerij Davelaar zette een vaas Crocosmia 'Lucifer' in de keuringszaal. Het product doet het prima in het gemengde boeket en is één van de producten waarvoor op de bloemenveilingen redelijke prijzen worden betaald.

The Revolutions zette een heel scala van Triteleia onder de schijnwerpers, waaronder de witte T. 'White Sweep' en de breeduit bloeiende lichtblauwe T. 'Pink Heaven'. R. Zijerveld showt diverse soorten van Roscoea, Chr. Van der Salm een zaailing van Eucomis en Kwekerij De Schüllhorn een witte zaailing van Brodiaea. K. van den Aardwegh tenslotte zette enkele vazen Echinacea in de zaal waaronder de goudgele Echinacea 'Amber Mist' en de witte E. 'White Mist' die in bloemstukken en het gemengde boeket ook goed tot z’ n recht komt als de bloemblaadjes worden geplukt en dus alleen het gouden hart wordt gepresenteerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.