Home

Achtergrond 1 reactie

ZON: onrust onder telers vollegrondsgroente

Onder telers van vollegrondsgroente heerst onrust over de slechte prijzen.

Axel Hovestad, commercieel manager bij ZON, noemt de situatie dramatisch voor telers en overlegt maatregelen om de markt vooruit te helpen.

De mogelijkheden om de prijs te stimuleren door acties of afzet naar andere markten zijn beperkt. ZON praat met de telers over het aanbod. "Je kunt bepalen tegen welke prijs je nog wilt verkopen of niet. Je kunt het voor de klok kopen of vernietigen." Volgens Hovestad is er nog niets doorgedraaid, maar tegen extreem lage prijzen verkocht.

De financiële afwikkeling van de aanbodsbeperking is een zaak van de productgroepen zelf. Volgens Hovestad is de markt verslechterd door het wegvallen van de Britse markt. Partijen uit West-Nederland mengen zich meer op Nederland en Duitsland.

Eén reactie

  • no-profile-image

    jgerardts

    Dan heeft u nog niet goed gekeken, want vorige week is 60% van de wiltof doorgedraait!

Of registreer je om te kunnen reageren.