Home

Achtergrond 190 x bekeken 3 reacties

Westland in de ban van versierde boten

Ongeveer zestig versierde boten varen vanaf vrijdag drie dagen lang door onder meer Westland.

Bij de twaalfde editie van het Varend Corso Westland zijn de boten, zoals ieder jaar, versierd met bloemen en planten. Ook fungeren kilo's groente en fruit als decoratie.

De boten varen vrijdag tot en met zondag door de wateren van Westland en omgeving. In drie dagen tijd leggen ze ruim 70 kilometer af. Dit jaar staat iedere dag in het teken van een bepaalde regio. Zo is vrijdag de 'Rijnmonddag', zaterdag de 'Westlanddag' en op zondag vaart het corso in Midden-Delfland en Delft ('Delflanddag').

Het thema van de botenparade is 'Lekker Eigenwijs'. Volgens de organisatie een thema vol uitdaging. Dat komt onder meer tot uiting in een aangepaste route op zaterdag: de boten varen dan lekker eigenwijs de oude bekende route andersom, aldus de organisatie.

Niet alleen op het water is van alles te zien. Ook langs de route zijn muziekoptredens en zaterdag volgt een vuurwerkshow. Vorig jaar kwamen 260.000 mensen op het spektakel af.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  oostlander

  Het zal toch niet de laatste tocht der Tuinbouwtitanic zijn?

 • no-profile-image

  Of jullie laten zien wat je in huis hebt om zo de verkopen te stimuleren

 • no-profile-image

  paprika teler

  Ik snap niet dat het corso doorgaat in tijde van crisis. We gaan gewoon lekker lopen doen of onze neus bloed en mooi weer spelen. Als we een signaal af willen geven moeten we de boel afblazen.

Of registreer je om te kunnen reageren.