Home

Achtergrond

Weer zes gevangenen ontsnapt in België

Uit de gevangenis in het Belgische Merksplas, ten oosten van Antwerpen, zijn dinsdag zes gedetineerden ontsnapt met behulp van een ladder.

Die hadden ze ergens in het gevangeniscomplex buitgemaakt. Twee van hen konden al snel worden overmeesterd door gevangenispersoneel. Twee anderen werden later door de politie gevat. Er zijn er dus nog twee spoorloos. Een woordvoerder van het Belgische gevangeniswezen heeft dat gezegd.

De ontsnapten werden buiten de strafinrichting opgewacht door een vluchtauto. De politie zette meteen een klopjacht in. In het naburige Rijkevorsel reden de vier gevluchten zich klem en gingen er te voet vandoor. Al snel konden er twee weer in de kraag worden gevat.

Het betreft de tweede grote ontsnapping in België binnen enkele dagen. Vorige week donderdag ontkwamen uit de gevangenis van Brugge drie criminelen met een gekaapte helikopter. Zij zijn nog steeds voortvluchtig. Eén van hen behoort tot de gevaarlijkste criminelen in België. Van een helpster, die de helikopter huurde, kent de politie inmiddels de identiteit.

De Belgische minister van Justitie Stefaan De Clerck beloofde na de ontsnapping in Brugge extra beveiligingsmaatregelen voor een aantal gevangenissen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.