Home

Achtergrond 203 x bekeken

Week 29: Rustig marktbeeld eieren

De markt van eieren vertoont deze week opnieuw het beeld dat in de zomerse vakantieperiode meestal zichtbaar is. Er vallen wat dat betreft weinig opvallende ontwikkelingen te melden.

De vraag van de retailers in binnen en buitenland valt weliswaar wat tegen, maar de prijzen weten zich in ieder geval nog op het peil van de afgelopen week te handhaven.

Wat dat laatste betreft zijn de pakstations niet ontevreden en tot nu toe vertoont de ontwikkeling van de prijzen een zelfde beeld als vorig jaar rond deze tijd. Destijds liepen de prijzen na week 30 weer wat op en de vraag is of die ontwikkeling ook dit jaar zichtbaar zal zijn.

De voorwaarden daarvoor lijken wel aanwezig, want het aanbod is op dit moment niet al te ruim en in het licht van de voortdurende omschakeling naar scharreleieren zou het totale aanbod van eieren op korte termijn mogelijk ook niet veel ruimer worden.

Een andere positieve ontwikkeling, is dat de vraag van de eiproducten industrie volgens enkele pakstations wat zou toenemen. Dit, in combinatie met het zeker niet ruime aanbod, is er de oorzaak van dat de prijzen in ieder geval niet verder dalen.

Al met al een rustig, bijna kabbelend marktbeeld.

(Bron: PPE)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.