Home

Achtergrond

Week 27: weinig verandering markt eieren

Het beeld op de markt van eieren is niet bijster veel gewijzigd in vergelijking met de afgelopen week. De vraag en bestellingen liggen wel op wat lagere niveaus en de pakstations moeten wat meer moeite doen om de eieren te slijten. Deze situatie heeft voor de prijzen nog geen grote gevolgen, want deze liggen vrijwel op hetzelfde peil als de afgelopen week.

De oorzaak van de wat lagere bestellingen ligt enerzijds aan het warme weertype van de laatste tijd en anderzijds aan de naderende vakantieperiode. Punt is wel, dat de pakstations, zeker met de huidige weersomstandigheden zo snel mogelijk van de eieren afwillen en potentiële afnemers staan nu dus niet echt aan de poort te rammelen.

De eiproducten industrie houdt zich ook erg rustig. Vanuit deze hoek wordt aangegeven dat de eieren nog redelijk aan de prijs zijn en dus houdt men zo lang mogelijk de boot af.

Het aanbod van eieren wisselt wat. Enkele pakstations melden dat dit niet overdadig groot zou zijn, maar desondanks ruim voldoende om aan de huidige vraag tegemoet te komen. Er zijn daarnaast nu toch ook wel wat leghennenhouders die de oudere kippen wat eerder ruimen omdat de slachterijen in verband met de vakantie zo dadelijk sluiten.

Ten aanzien van het komende aanbod, is het daarbij maar de vraag of veel van deze dieren één op één vervangen worden, zeker gezien het lopende omschakelingsproces van kooi naar andere huisvestingssystemen.

Al met al, een rustig marktbeeld.

(Bron: PPE)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.