Home

Achtergrond 199 x bekeken

Waarschuwing voor controles in buitenland

Automobilisten moeten goed opletten aan welke eisen ze moeten voldoen in het buitenland.

Het juridisch adviesbureau DAS waarschuwde vandaag voor strenge controles in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië.

In de eerste drie landen is bijvoorbeeld sinds vorig jaar het gebruik van een navigatiesysteem dat de locatie van flitspalen aangeeft, verboden. Een bestuurder krijgt niet alleen een boete van enkele honderden euro's, ook het apparaat wordt in beslaggenomen. DAS kreeg er in de zomer van vorig jaar tientallen meldingen over. In grote Duitse steden moeten auto's met een milieuvignet rondrijden. Dat wordt streng gecontroleerd en bij het ontbreken ervan kan men rekenen op een boete van 100 euro.

In Italië geldt een verkeersregel die automobilisten verbiedt een bepaald stadsdeel in te rijden, tenzij ze er in een hotel verblijven. Dat moeten ze wel kunnen aantonen. Wie door een camera betrapt wordt, krijgt een boete van ongeveer 250 euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.