Home

Achtergrond 152 x bekeken

Vraag naar blank blijft op peil

Blank kalfsvlees heeft weinig last van de traditioneel moeizame junimaand. De vraag is heel behoorlijk en is in balans met het aanbod.

Dat betekent dat de prijs van blank kalfsvlees blijft steken op €3,88 per kg geslacht gewicht. Ter vergelijking: een jaar geleden noteerde blank nog €3,55 per kg.

Dat jaar kelderde de prijs van blank in juni. Er ging in vier weken tijd liefst €0,53 van de prijs af. In 2009 steeg de prijs van blank in juni zelfs, met €0,09.

Dit zegt alles over de huidige marktsituatie. De vraag blijft opvallend goed op de been. Vooral de Italiaanse vraag is aanzienlijk voor deze tijd van het jaar. Maar ook in Frankrijk en in Duitsland is de vraag best redelijk.

De prijs van blank kalfsvlees blijft waarschijnlijk nog even op peil. Maar als de zomervakantie écht begint, komt er druk op de ketel. Dan gaat de vraag dalen en kunnen de prijzen wel gaan zakken.

De rosémarkt (ouder dan 8 maanden) is een ander verhaal. Deze markt staat flink onder druk. Het aanbod is hier erg ruim.

Dit keer gaat er €0,02 van de prijs af, tot €2,65 per kg geslacht gewicht. Een jaar geleden noteerde rosé ouder dan 8 maanden nog €2,78. Voorlopig lijkt de roséprijs ook niet te gaan aantrekken. Het ruime aanbod staat een hogere prijs in de weg.

De jonge rosés lopen een beetje met de oudere broer mee. Hier gaat €0,01 van de prijs af, tot €3,10.

prognose:

blank stabiel, rosé iets goedkoper

Of registreer je om te kunnen reageren.