Home

Achtergrond 184 x bekeken

Voorzitter Unie van Waterschappen stopt

Dijkgraaf Sybe Schaap stopt als voorzitter van de Unie van Waterschappen.

Hij legt aan het einde van dit jaar ook zijn functie neer als dijkgraaf van waterschap Groot Salland. Voor beide functies liepen dit jaar de termijnen af. Schaap was 23 jaar dijkgraaf en zes jaar landelijk voorzitter van de waterschappen. Hij zegt het tijd te vinden iets anders te gaan doen, meldde een woordvoerder van Groot Salland vandaag.

De 63-jarige Sybe Schaap werd in 1986 dijkgraaf in de provincie Flevoland. Sinds 1997 bekleedt hij zijn huidige functie bij Groot Salland in Overijssel. Daar was hij onder meer verantwoordelijk voor de aanleg van de opblaasbare stormvloedkering de Balgstuw ten noorden van Kampen. Hij is sinds 2007 lid van de Eerste Kamer voor de VVD.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.