Home

Achtergrond 231 x bekeken

Voorstel verlenging interventie boter en mager melkpoeder

De Europese Commissie heeft vanochtend voorgesteld om de interventie-opkoop van boter en mager melkpoeder te verlengen tot eind februari volgend jaar.

Als de marktsituatie slecht blijft, kan de interventie met een nog een jaar worden verlengd, tot eind februari 2011.

De lidstaten zullen naar verwachting instemmen met het voorstel, dat al enige tijd in de lucht hing; landbouwcommissaris Mariann Fischer Boel kondigde eerder al aan de huidige interventie, die openstaat tot 31 augustus, te willen verlengen.

Tot dusver heeft de Commissie 81.000 ton boter en 203.000 ton mager melkpoeder uit de markt genomen. Dat is circa twee keer zoveel als maximaal toegestaan per jaar (30.000 ton voor boter, 109.000 ton voor mager melkpoeder).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.